Kontaktai / Contacts


+37063166751 (Aleksandr) aleksandr@romanovu.eu 
 
+37065202743 (Aleksej) aleksej@romanovu.eu

CompactDAQ


   National Instruments CompactDAQ yra modulinė duomenų surinkimo sistema, kuri suteikia galimybę gauti signalus iš jutiklių ir atlikti matavimus ant darbo stalo, lauke ir gamybos linijoje.

   CompactDAQ šasi gali valdyti laiko parametrus, sinchronizaciją ir duomenų perdavimą tarp iki aštuonių C serijos įvesties/išvesties modulius iš išorės arba tiesiogiai iš kompiuterio. Vienas CompactDAQ šasi tuo pačių metu gali valdyti keletą laiko parametrų, paleisti iki septynių nepriklausomų laike uždavinių signalų įvesčiai/išvesčiai. Pavyzdžiui, galima įdiegti 75 S/sek termoporos modulį kartu su 51,2 KS/s pagreičio matavimo moduliu ir surinkti iš abiejų modulių signalus tuo pačiu metu.

   Kiekvienas C serijos matavimo ir valdymo modulis yra specialiai sukurtas tam tikram elektros arba jutiklio matavimui ir yra turi signalo keitiklį, ryšio ir suderinimo grandines viename patikimame korpuse. Signalų suderinimas, pavyzdžiui, stiprinimas, filtravimas, sužadinimas ir izoliacija, yra labai svarbus siekiant tikslių jutiklio matavimų. Galima lengvai išgauti signalus iš termoporų, varžos temperatūros detektorių (RTDs), spaudimo, pagreičio, mikrofonai ir daugelio kitų jutiklių, panaudojant atitinkamą C serijos modulį.

   Programinę įrangą, reikalingą bet kuriai kompiuterinei duomenų surinkimo sistemai, sudaro atitinkamos tvarkyklės ir programų kūrimo aplinka. Tvarkyklės suteikia ryšį tarp kompiuterio ir duomenų surinkimo prietaiso, suteikiami programinei įrangai valdyti įrangą. Tvarkyklės turi įdiegtus modulius, vadinamus taikomųjų programų programavimo sąsaja (API), kuri suteikia galimybę valdyti įrangą iš programavimo aplinkos. Programavimo aplinkoje, galima vizualizuoti ir registruoti duomenis, automatizuoti bandymus, siųsti pavojaus signalus ir sudaryti išėjimo signalus. National Instruments CompactDAQ tvarkyklės yra sukurti NI-DAQmx tvarkyklių pagrindu, kuris naudoja tą patį API LabVIEW programinei įrangai, NI LabWindows™/CVI, Visual Studio .NET kalboms, ir ANSI C plėtrai.

   Daugiau informacijos apie CompactDAQ modulių sudėtį, jų pritaikymą ir paskutines naujienas galite gauti National Instruments puslapyje paspaudus šią nuorodą...

Laboratory works

 
      „J. Ir A. Romanovų“ PĮ has prepared „Electronics laboratory works“ engineer trainer, used for National Instruments ELVIS educational platform. Training by means of LabVIEW analog and digital electronics practical laboratory work, carried out using virtual devices. The book is written for students studying the undergraduate training program, for qualified electronics manufacturing professionals and graduate students studying in the discipline of Electronics and microprocessor technologies. The book, as related disciplines textbook, may be useful for other areas as well, because of that all the practical works start with a brief theory introduction.

       This book is written by VPU FTF Assoc. Dr. S. Borodinas and Moscow Radio Engineering, Electronics and Automation Institute - MIREA - Head of the Department prof. V. Batovrin and Assoc. Dr. A. Bessonov and V. Moshkin. Book authors thank the National Instruments representative in Lithuania "J. and A. Romanovu“ PI company, VPU FTF staff A. Stasiukynas for valuable comments on issues of terminology.

 

    Here you can find „Electronics laboratory works“ examples in PDF format:
     1) Introduction and list of contents. Download PDF...
     2) First laboratory work. Download PDF...


    More information on suggested "J. ir A. Romanovu" PĮ laboratory works from National Instruments and partners you may find by continuing to this link...

Belaidis WSN


   Belaidis jutiklių tinklas (WSN) yra bevielio ryšio tinklas, sudarytas iš erdvėje išdėstytų autonominių įrenginių, kurie naudoja jutiklius, kuriu pagalba stebi fizikinius signalus ar aplinkos sąlygas. Visi autonominiai įrenginiai, žinomi kaip maršrutizatoriai ir galiniai mazgai sudaro tipišką WSN sistemą. Išdėstyti matavimo mazgai perduoda belaidžiu ryšiu signalus į tinklų centrą (šliuzą), kuris veikia kaip tinklo koordinatorius patikrinantis mazgų autentiškumą, sudarantis pranešimų eilę ir suderinantis IEEE 802.15.4 belaidį tinklą su laidiniu Ethernet tinklu, kur galima rinkti, apdoroti, analizuoti ir pateikti matavimų duomenis.

   Belaidžių jutiklių tinklas susideda iš trijų pagrindinių dalių: duomenų surinkimo taškų, tinklo centro ir programinės įrangos. Išdėstyti erdvėje duomenų surinkimo taškai surinktus duomenis bevieliu ryšiu perduoda į tinklo centrą, kuris gali veikti savarankiškai arba prisijungti prie priimančiosios sistemos. Taip pat galima naudoti specialius maršrutizatorius, skirtus naudoti norint išplėsti viso WSN tinklo atstumą ir patikimumą.

   Tinklo centrai WSN sistemoje veikia kaip tinklo koordinatorius, atsakingas už mazgo autentiškumo patvirtinimo ir duomenų perdavimą vartotojui. Taip pat WSN tinkle galima panaudoti kelis tinklo centrus, kiekvienas iš jų dirbančiame atskirame nepersidengiančiame su kitais belaidžio ryšio kanale.

   National Instruments WSN tinklo matavimo mazgai turi galimybes tiesiogiai pajungti jutiklius, palaikyti patikimą ryšį, ir atitinka pramoninius standartus. Prietaisai dirba nuo baterijų, tam tikrais atvejais gali veikti iki trejų metų panaudojant keturias AA baterijas ir yra galimybė pritaikyti juos lauko sąlygoms. Programuojant mazgus, galima pritaikyti WSN modulius atlikti vietinę analizę ir valdymą be galutinio vartotojo priežiūros.

   Daugiau informacijos apie WSN modulių sudėtį, jų pritaikymą ir paskutines naujienas galite gauti National Instruments puslapyje paspaudus šią nuorodą...

ELVIS stotelė

 

   Taikant šiuolaikines informacines technologijas atsiranda daugiau galimybių sukurti naujas mokymo priemones ir naujus metodus. Vienas iš svarbiausių ir sunkiai išsprendžiamų uždavinių – sukurti kompiuterinę laboratorinę praktiką.

   Bet kurios disciplinos laboratorinės praktikos pagrindą sudaro matavimo priemonių kompleksas, sujungtas su laboratoriniais maketais, kuriuos naudojant atkuriami nagrinėjami reiškiniai ir procesai. Iki šiol mokymo laboratorijose dažniausiai buvo naudojami tradiciniai matavimo prietaisai. Šiuolaikiška tendencija tampa mokymo tikslais panaudoti kompiuterines matavimo priemones, sukurtas taikant virtualiųjų prietaisų technologiją. Virtualusis prietaisas  mokymo laboratorijoje – tai matavimo priemonė, dažniausiai personalinis kompiuteris, turintis papildomų specialių programų ir įvairių matavimo modulių, pavyzdžiui, daugiafunkcinę įvedimo ir išvedimo plokštę. VP gali automatizuoti matavimo informacijos surinkimo, apdorojimo ir pateikimo operacijas, turi patogų vartotojo aplanką, o jo programinės ir aparatinės priemonės atlieka funkcijas, būdingas tradicinėms matavimo priemonėms, ir leidžia pateikti rezultatus vaizduoklio ekrane patogia naudotojui forma.

   Šiandien tarp tokių specializuotų programinių priemonių labiausiai tinkamu galima laikyti kompanijos National Instruments programinį paketą LabVIEW kartu su laboratorinė specializuotų prietaisų stotelė NI ELVIS II. Stendas komplektuojamas iš maketinės plokštės, kuriuoje yra surenkamos tiriamosios schemos, pagrindinės stoties ir programinės įrangos rinkinio. Atliekant laboratorinius darbus, atitinkami papildomi moduliai gali buti įstatomi į laboratorinės stoties NI ELVIS II pereinamosios plokštės lizdus. Eksperimento eiga, duomenų surinkimas ir signalų valdymas yra programuojami National Instruments LabVIEW pagalba, o darbui su įranga pradėti iš karto joje yra paruošti darbo pavyzdžiai.

 

   "J. ir A. Romanovų" PĮ taip pat siūlo platų papildomų plokščių/mokslinių eksperimentų pasirinkimą National Instruments stotelei NI ELVIS II iš National Instruments partnerių, tokių kaip Quanser, Emona, Freescale ir kitus.

    Daugiau informacijos apie NI ELVIS II stoteles, papildomų modulių rinkinius, jų pritaikymą ir paskutines naujienas galite gauti National Instruments puslapyje paspaudus šią nuorodą...

Rekonfiguruojamas CompactRIO


   CompactRIO yra perkonfigūruojamoma, integruota signalų valdymo ir surinkimo sistema. CompactRIO sistemos architektūrą sudaro įvesties/išvesties moduliai, perkonfigūruojamas programuojamos loginių elementų matricos (FPGA) šasi ir įterptas valdiklis. Be to, CompactRIO yra programuojamas National Instruments LabVIEW grafinės programavimo aplinkos įrankių pagalba ir gali būti plačiai naudojamas kuriant įvairias kontrolės ir stebėsenos sistemas.

    Sistemos CompactRIO pagrinde yra integruotas valdiklis ir perkonfigūruojamoji šasi. Integruotas valdiklis suteikia galingą deterministinių LabVIEW Real-Time arba lanksčių Windows Embedded Standard 7 programų nepriklausomą įvykdymą. Šasi yra CompactRIO sistemos širdis, nes joje yra įmontuotas perkonfigūruojamas FPGA lustas.

   National Instruments perkonfigūruojamas įvesties/išvesties šasi perteikia C serijos platformos geriausias savybes Rio programoms, kurių veikimas apima šimtus ar net tūkstančius signalų kanalus. C serijos moduliai turi integruotą signalų suderinimą ir pajungimo jungtis, todėl tai yra efektyvus sprendimas didelems mišrioms įvesties/išvesties sistemoms, nereikalaujančioms papildomų grandindžių ir laidų sujungimo. Kiekvienas išplėtimo šasi turi Xilinx programuojamą loginių elementų matricą (FPGA), kurį yra programuojama National Instruments LabVIEW FPGA modulio pagalba, suteikdamas galimybę dirbti su didelės spartos įvesties/išvesties signalais, juos apdoroti ir valdyti.

    National Instruments CompactRIO suteikia tiesioginę prieigą prie aparatūros įvesties/išvesties grandinžių kiekvienam įvesties/išvesties moduliui, panaudojant pagrindines LabVIEW FPGA funkcijas. Kiekvienas įvesties/išvesties modulis turi įdiegtą signalų suderinimą ir BNC, arba D-Sub jungtys. Šiuo metu yra daugiau nei 50 C serijos modulių skirtus įvairių matavimams įskaitant termoporas, įtampos, varžos temperatūros jutiklius (RDP), srovės, varžos, spaudimo, skaitmeninius (TTL ir kitus), akselerometrus ir mikrofonus. Atskiro modulio kanalų skaičius gali svyruoti nuo trijų iki 32 kanalų, kad atitiktu plačiausius reikalavimus.

   Daugiau informacijos apie CompactRIO modulių sudėtį, jų pritaikymą ir paskutines naujienas galite gauti National Instruments puslapyje paspaudus šią nuorodą...